مهمترین سبک های محتوا نویسی

سبک های محتوا نویسی در حقیقت زبان قلم یک محتوای متنی محسوب می شوند. اگر تصور می کنید که محتوای مکتوب، یک محتوای بی صداست، سخت در اشتباهید! سعی می کنم با یک مثال این مسئله را برای شما بیشتر تشریح کنم. فرض کنید قرار است برای کودکی ۵ ساله، داستانی بخوانید. کتاب قصه ی پیش روی شما باید منطبق بر رعایت سبک مورد پسند کودک باشد. شما نمی توانید برای او قصه را به صورت یک مقاله علمی بخوانید. بنابراین سبک های محتوای متنی رابطه ی مستقیمی با جامعه هدف آن محتوا خواهد داشت. در این مقاله به بیان این موارد خواهم پرداخت و شما با انواع سبک نوشتن آشنا خواهید شد.
اهمیت انتخاب سبک نویسندگی
اگر نگاهی به فعالیت های روزانه خود بیندازید، خواهید دید که هر کاری که انجام می دهید، به سبک خودتان است. شما به سبک خودتان لباس می پوشید! به سبک خودتان می خوابید، مطالعه می کنید و یا غذا می خورید. شاید حتی در خصوص این موارد، سبک های دیگران را نپسندید! امیدوارم با این چند جمله توانسته باشم منظورم را به شما منتقل کنم. هرکس در این کره خاکی برای هر کاری که انجام می دهد، سبک و سیاق خودش را انتخاب می کند. این مسئله در خصوص نوشتن محتوا نیز صدق می کند. پس بهتر است به مرور و با کسب مهارت در حوزه تولید محتوای متنی برای سایت، سبک مخصوص به خود را انتخاب کنید.
سبک های نوشتن محتوا را چگونه انتخاب کنیم؟
اگر اکنون برای مطالعه این مقاله وقت میگذارید، مسلما به دنبال کسب مهارت و دانش بیشتر در خصوص تولید محتوا هستید. اینکه شما تصمیم گرفته اید نویسنده محتوا باشید، بسیار ارزشمند است. چرا که پایه هر نوع محتوایی، نوشتن و محتوای مکتوب است. پس در همین ابتدای کار بهتر است با انواع سبک های محتوا نویسی آشنا شوید. برای انتخاب یک سبک محتوا نویسی، باید در مرحله نخست به علاقه خود توجه کنید. مخاطب با مطالعه مقاله و یا نوشته ای، می تواند تشخیص دهد که این محتوای متنی، حاصل تلاش شماست یا خیر! چگونه؟ مسلما با دقت به سبک نوشتن محتوا، متوجه این مسئله خواهد شد. بنابراین سبکی را انتخاب کنید که از عهده آن برآمده و موفق عمل کنید. یادتان باشد برای انتخاب سبک نگارش محتوا، پس از علاقه شخصی و توانایی شما، توجه به پرسونای مخاطب بسیار مهم است.(برگردید و پاراگراف اول این مقاله را بخوانید.)
مهمترین انواع سبک های محتوا نویسی
به طور کلی در این مقاله به معرفی ۶ سبک محتوا نویسی اشاره می کنیم. شاید سبک های فراوان دیگری علاوه بر این موارد وجود داشته باشد. اما به عقیده من نوشته های حال حاضر در وبسایت ها، شبکه های اجتماعی و دیگر بسترهای انتشار محتوا، با همین سبک ها تولید میشوند.
۱-سبک مینیمال:
از جذاب ترین و متداول ترین سبک های محتوانویسی در دوره کنونی است. همانطور که از اسمش پیداست در این مدل نگارش سادگی، روانی قلم و قابل فهم بودن برای تمام مخاطبین بسیار ملموس است. از ویژگی های دیگر سبک محتوانویسی مینیمالی، استفاده از عبارات و کلمات ساده و قابل فهم به جای جملات ثقیل و پیچیده است. در حال حاضر بسیاری از نوشته ها و محتواهای متنی وبسایت ها از این نوع سبک تولید محتوای متنی استفاده می کنند. مهمترین ویژگی این سبک عبارتند از:
- سادگی
- مورد پسند مخاطب
- مختصر و مفید
- ملموس و قابل فهم
۲-سبک رسمی از سبک های محتوا نویسی:
رایج ترین سبک محتوا نویسی در حال حاضر است. در این مدل محتوایی، خبری از عامیانه نویسی نخواهد بود. حوزه های رسمی برای نگارش محتوا از این سبک استفاده می کنند. وبسایت یک وکیل، پزشک و یا استاد دانشگاه می تواند به این سبک نوشته شود. همین مطلبی که شما می خوانید به سبک رسمی نوشته شده است. اما با چاشنی صمیمیت! اینطور نیست؟
۳-سبک محاوره ای :
یکی دیگر از سبک های متداول محتوا نویسی، سبک محاوره ای است. نوشتن در این سبک اگرچه به ظاهر کار ساده ای اس، اما به نظر من از همه سبک های دیگر سخت تر است. چرا که شما باید از ابتدا تا انتهای محتوای خود مدام به دنبال حفظ لحن خود باشید. نوشتن برخی فعل ها به صورت محاوره بسیار کار دشوار و به قول من “نخراشیده ای” است! گاهی سبک محاوره و به اصطلاح محاوره نویسی، دست و پای شما برای خلق یک محتوای کاربرپسند را می بندد. یادتان باشد که سبک محاوره با مینیمال نویسی متفاوت است.
۴-سبک کپی رایتینگ (Copywriting):
یکی دیگر از سبک های بسیار محبوب امروزی ، کپی رایتینگ است. نویسنده در این سبک، تلاش می کند تا با استفاده از جملات جذاب و ترغیب کننده، خواننده و مخاطب را به مشتری تبدیل کند. در حقیقت سبک کپی رایتینگ برای تاثیر گذاری بر روی احساسات مخاطب استفاده می شود که تشریح آن زمان مناسب خودش را می طلبد.
۵- سبک داستان سرایی:
حتما به این مسئله توجه کرده اید که یکی از پر بازدیدترین بخش های شبکه اجتماعی محبوب اینستاگرام، بخش استوری است. در حقیقت کاربر، با استوری ها مسیر شکل گیری یک رویداد را مرحله به مرحله به مخاطب نمایش می دهد. من همیشه معتقدم عموم مردم به شنیدن و بلکه دنبال کردن یک موضوع به صورت داستان وار علاقه بیشتری دارند. اما باید در نظر داشته باشید که برای بهره مندی از این نوع محتوا باید بتوانید ذهن مخاطب را درگیر کنید. بنابراین داستان سرایی از انواع سبک های محتوا نویسی است که نیاز به مهارت و تجربه بالایی دارد.
۶- سبک طنز نویسی:
یکی از پر بازدیدترین محتواها، محتوای طنز است. نویسنده با نوشتن محتوای طنز می تواند مخاطب را در شرایطی که شاید تجربه کرده است، قرار دهد. از سویی دیگر با استفاده از این سبک محتوا نویسی، نویسنده، هنرمندانه و البته ظرافتمندانه، مقصود خود را در جامه طنز به مخاطب می رساند. ایجاد این حس در مخاطب سبب اعتماد او به برند و کسب و کار و همچنین ترغیب برای تبدیل شدن به مشتری خواهد شد. یادتان نرود که محتوای طنز به مانند تیغ دو لبه است. هرگز نباید در طنز نویسی از عباراتی استفاده کرد که دو مقوله مهم احترام و ارزش برای هر دو طرف کسب و کار و مخاطب خدشه دار شود.
نتیجه گیری
به شما تبریک می گویم. اکنون که به بخش پایانی این مقاله رسیدید، با مهمترین سبک های محتوا نویسی آشنا شدید. همانطور که گفته شد، انتخاب سبک تولید محتوای متنی، علاوه بر توجه به علاقه شما، نیاز به کسب تجربه و مهارت دارد. البته در این میان نباید از رضایت کاربران نیز غافل بود. توصیه من به شما این است که در ابتدای شروع آموزش محتوا نویسی، خودتان را درگیر انتخاب سبک نکنید. به قلمتان زمان بدهید و بگذارید انواع سبک های محتوا نوییسی را تجربه کند. این کار باعث می شود تا به سبکی که در آن موفقید و می توانید بر روی مخاطب تاثیر بگذارید، دست یابید. آیا سبکی هست که از قلم افتاده باشد؟ لطفا در بخش نظرات تجربیاتتان را با ما و مخاطبان به اشتراک گذارید.
دیدگاهتان را بنویسید