آموزش محتوا نویسی

در این مقاله می خوانید:
- ۱ محتوا نویسی چیست؟
- ۲ آموزش نوشتن محتوا
- ۳ اهمیت تولید محتوای متنی چیست
- ۴ محتوانویسی چیست؟
- ۵ چگونه محتوا بنویسیم؟
- ۶ برای تولید محتوای متنی آماده شوید!
- ۷ حالت های مختلف یک متن را بشناسید
- ۸ آشنایی با انواع محتوای متنی
- ۹ آموزش تولید محتوای متنی برای سایت
- ۱۰ انواع سبکهای محتوای متنی
- ۱۱ عوامل مهم و تأثیرگذار در انتخاب سبک محتوا نویسی
- ۱۲ آموزش نوشتن محتوا با الگوبرداری!
- ۱۳ آموزش محتوا نویسی در سایت و خلق محتوای شگفت انگیز
- ۱۴ عنوان نویسی در آموزش تولید محتوا سایت
- ۱۵ چگونه عنوانی جذاب بنویسیم؟
- ۱۶ سبک های مختلف عنوان نویسی
- ۱۷ 9 نکته حیاتی در عنوان نویسی
- ۱۸ اصول نگارش مقدمه در آموزش محتوا نویسی رایگان
- ۱۹ یک مقدمه خوب چه ویژگی هایی دارد؟
- ۲۰ 3 نکته ضروری برای مقدمه نویسی
- ۲۱ اصول بدنه نویسی برای تولید محتوای متنی
- ۲۲ نکات مهم برای نگارش بدنه مقاله و محتوای متنی
- ۲۳ آموزش رایگان تولید محتوانی متنی برای سایت
- ۲۴ اصول نتیجه گیری (پایان بندی) نویسی
- ۲۵ برای نوشتن پایان یک محتوای متنی چه کنیم؟
- ۲۶ جمع بندی
آموزش محتوا نویسی یکی از موثرترین روش های کسب درآمد از اینترنت است. شما برای نوشتن یک متن و مقاله جذاب که مورد پسند کاربران قرار گیرد، نیازمند دانستن تکنیک ها، روش ها و اصول محتوانویسی برای سایت هستید. در این مقاله آموزش تولید محتوای متنی برای سایت و یا هر بستر انتشار دیگر را فرا میگیرید. فقط کافیست کمی حوصله به خرج دهید و قدم به قدم همراه من باشید. تلاش کرده ام تا تمام دانش، مهارت و تجربه ۲۰ ساله خود را به صورت مختصر و مفید در اختیار شما قرار دهم. بد نیست بدانید که با فراگیری آموزش نوشتن محتوا، نیمی از مسیر تولید هر نوع محتوای دیگری را خواهید پیمود. این آموزش محتوا نویسی رایگان به شما کمک می کند تا در پایان، دیگر از تولید محتوای متنی فرار نکنید!
محتوا نویسی چیست؟
محتوا نویسی حرفه و هنری است که بتواند به کسب درآمد شما از طریق نوشتن محتوای کاربر پسند کمک کند. به عبارت دیگر شما با فراگیری آموزش محتوا نویسی می توانید با اصول نگارش یک محتوا منطبق بر نیازهای کاربران آشنا شوید. با رعایت تکنیک های تولید محتوای متنی، آن ها را به مشتریان وفادار وبسایت و کسب و کار خود تبدیل کنید. از آنجا که پایه تولید هر نوع محتوایی، متن و نوشتن است، در این مقاله شما صفر تا ۱۰۰ محتوا نویسی را فرا خواهید گرفت.
آموزش نوشتن محتوا
فرض کنید، یک کسب و کار برای گسترش بازار فروش خود، اقدام به راه اندازی یک وبسایت کرده است. تمام اصول و موارد لازم به لحاظ فنی را رعایت میکند. در طراحی و کاربرپسند بودن سنگ تمام می گذارد. تیمی قدرتمند برای پشتیبانی های فنی و امنیتی به کار میگیرد. همه این موارد برای نمایش صحیح، دقیق و بی نقص محتوا به کاربر است. بنابراین در نهایت این “محتواست که می تواند به تمام این تلاش ها نتیجه دهد و یا برعکس!”. چرا که تنها شما در حوزه کاری خود، فعالیت نمی کنید. هزاران کسب و کار مشابه شما نیز دست به چنین اقدامی می زنند. پس اگر محتوای متنی شما به خوبی نیاز کاربران را برطرف کند، شما برندهی میدان رقابت خواهید بود. موفق میشوید کاربر را به مخاطب و سپس به مشتری تبدیل کنید. این جمله خلاصه مسئله بسیار پر اهمیت بازاریابی محتوایی است.
اهمیت تولید محتوای متنی چیست
قبل از هر چیز بیایید کمی با هم در خصوص واژه محتوا صحبت کنیم. در یک تعریف مختصر، محتوا، ارائه مجموعه ای از اطلاعات در خصوص موضوع خاصی است که به روش های مختلف در اختیار جامعه هدف قرار می گیرد. محتوا در هر قالبی ممکن است سرگرم کننده، آگاهی دهنده، راهنما و یا اطلاع دهنده باشد. قالب های مختلفی برای تولید محتوا وجود دارد، اما سه قالب مهم آن عبارتند از:
- محتوای متنی همچون مقالات، اخبار، و یا هر چیز دیگری که به صورت متن ارائه شود
- محتوای صوتی یا پادکست که در واقع از محتوای متنی نشأت می گیرد
- محتوای ویدئویی که ترکیب متن و صوت و تصویر است
با نگاه دقیق به این سه مورد در می یابیم که پایه و بنیان هر نوع محتوایی، محتوای متنی است.
محتوانویسی چیست؟
در یک تعریف ساده و روان، محتوانویسی یعنی شرح و بیان ابعاد مختلف یک موضوع با قلم! در تعریف روان تر از آن می توان به “نوشتن پیرامون موضوع و مسئله ای که مخاطب به دنبال آن است” اشاره کرد. اما فارغ از این دو تعریف ساده، من معتقدم که محتوانویسی یعنی “هنر استفاده و بهره گیری از جادوی کلمات!”. این تعاریف اما به تنهایی پاسخ به این پرسش که محتوانویسی چیست را نمی دهد. برای درک دقیق این عبارت، به بیان تفاوت های نویسندگی و محتوا نویسی می پردازیم.
تفاوت نویسندگی با محتوانویسی
در دنیایی که در بسیاری از محصولات و موضوعات، عرضه بیش از تقاضا است، تنها از طریق نوشتن محتوای تأثیرگذار و صادقانه می توان به بازار دست یافت. این یعنی قرار است با نوشتن محتوا، مخاطب به برند ما اعتماد کند، محصول ما برای او جذاب باشد، نظر او را جلب کند و در نهایت از مخاطب به مشتری تبدیل شود. اما در نویسندگی شما به دنبال دستیابی به واژه ای به نام فروش و یا عرضه محصول نیستید. به همین دلیل شما برای محتوانویسی باید با مفاهیمی همچون بازاریابی محتوایی و تولید محتوای سئو شده آشنا باشید. بنابراین زمانی که شما بخواهید با تولید محتوای متنی، کسب و کار خود را بیشتر به جامعه هدف معرفی کنید، آموزش محتوا نویسی اهمیت دو چندانی پیدا میکند.
چگونه محتوا بنویسیم؟
همانطور که پیش تر به آن اشاره شد، هدف این مقاله آن است که شما را برای نوشتن محتوا آماده کند. محتوا نویسی برای سایت و یا هر بستر انتشار دیگر، علاوه برآشنایی با مفاهیم حوزه بازاریابی، نیازمند دانستن تکنیک و روش است. این موارد را میتوان با خواندن چند منبع قابل اعتماد همچون آکادمی قلم آموخت. مهم این است که شما بتوانید خالق و نویسنده محتوا شوید. با فرض اینکه شما تاکنون هرگز دست به قلم نشده و مطلبی ننوشته اید، به بیان مراحل آغاز نوشتن محتوا خواهیم پرداخت. بنابراین همچنان برای کسب آموزش محتوا نویسی از صفر، این مقاله را دنبال کنید.
مطالعه، اولین قدم برای محتوا نویسی
تجربه ۲۰ ساله من در نویسندگی و آموزش تولید محتوای متنی می گوید برای نوشتن یک محتوای خوب، باید مطالعه کرد. خواندن منابع مختلف، بار علمی شما در موضوعات مختلف را تقویت میکند. در حقیقت برای خلق یک محتوای تاثیرگذار، باید خوب بدانیم و برای دانستن، باید خوب بخوانیم. پس گام اول برای محتوا نویسی، مطالعه و خواندن است. از طرفی پرخوانی دامنه لغات شما را افزایش میدهد. محتوانویسی نیازمند دانستن سبکهای مختلف نوشتن محواست. مسئلهای که شما با مطالعه منابع مختلف به خوبی به آن دست پیدا خواهید کرد. بنابراین تا می توانید منابع و موضوعات مختلف را بخوانید.
دوستی با قلم! با نوشتن برنامه روزانه شروع کنید
با قلم دوست شوید! از نوشتن برنامه روزانه خودتان شروع کنید و با قلم ارتباط بهتری برقرار کنید. نوشتن برنامه روزانه یکی از ابتدایی ترین کارها برای محتوانویس شدن است. شما با این کار در حقیقت ذهن و دست خودتان را آماده نوشتن میکنید. از طرفی مثل بسیاری از افراد که برای نوشتن از گوشی تلفن همراه و رایانه استفاده میکنند، نباید. من می خواهم اینجا به شما بگویم این کار را انجام ندهید! حتماً قلم و کاغذ داشته باشید. حس نوشتن را درک کنید و به مغزتان اجازه دهید این مسئله را خوب احساس کند که قرار است برای خلق یک محتوای عالی فعالیت کند. بیایید یک بار همه که شده این مسئله را تجربه کنید.
به نوشتن عادت کنید!
عادت به نوشتن و نویسندگی نیمی از راه آموزش محتوا نویسی محسوب می شود. به هیچ وجه نگذارید این عادت از سر شما بیوفتد. مثل یک وعده غذایی خودتان را روزانه ملزم به نوشتن کنید. یادتان نرود که عادت از کم شروع میشود و شکل می گیرد. مثلاً روزی ۱۰ الی ۱۵ دقیقه زمان برای نوشتن اختصاص دهید. خیلی ها معتقدند که بامداد و صبح اول وقت برای نویسندگی مناسب تر است. اما به نظر این طور نیست. زمان نویسندگی وقتی هست که شما دلتان برای قلم و کاغذ تنگ شود! اما در یک قانون نانوشته، صبح ها چون بعد از خواب شبانگاهی ذهنی آرام و خالی از دغدغه دارید، شاید راحتتر بنویسید. ولی باز هم تأکید می کنم این مسئله به خودتان بستگی دارد. مهم این است که هر روز بنویسید.
برای هر سوژه و با هر شکل ممکن بنویسید
در ابتدای شروع محتوانویسی به هیچ وجه به دنبال کامل نوشتن نباشید. اگر نوشته ای که می نویسید، کامل بود، بهتر؛ در غیر این صورت خودتان را سرزنش نکنید. همچنین به دنبال سوژه خاص برای نوشتن نگردید. در خصوص متن و موضوع مکالمه با دوستتان، بحثی که با مدیرتان داشتید و یا حرفی که تلفنی با برادر و خواهرتان گفتید بنویسید. مهم این است که شما دست به قلم شوید. حتی اگر چیزی برای نوشتن نداشتید، دفترچه خود را باز کنید و در صفحه مخصوص آن روز بنویسید: “من امروز چیزی برای نوشتن ندارم!”
برای تولید محتوای متنی آماده شوید!
تا اینجا شما با چگونه محتوانویس شدن آشنا شدید. اما قبل از نوشتن یک محتوا باید به این سوالات پاسخ دهید:
- برای چه کسی مینویسید؟
- هدف شما از نوشتن این مقاله، محتوا، یادداشت و یا … چیست؟
- قالب نوشتن محتوا شما چیست؟
- محتوای متنی شما در کجا منتشر و استفاده خواهد شد؟
پاسخ این سوالات در حقیقت مسیر نوشتن شما را ترسیم و البته هموار میکند. بنابراین قبل از نوشتن هر نوع محتوایی، این موارد را آماده کنید.
حالت های مختلف یک متن را بشناسید
تبریک میگویم! شما اکنون مهمترین بخش آموزش تولید محتوای متنی را پشت سر گذاشتهاید. حالا که قلم را دوست خودتان میدانید و میخواهید با او معجزه کلمات را رقم بزنید(!)، باید با حالتهای مختلف متن آشنا شوید:
کانتنت جنریشن Content Generation
به حالتی گفته میشود که یک محتوای صوتی یا ویدئویی را با تغییرات بسیار کم، به متن تبدیل کنید. سپس متن صوت یا ویدئو را بر اساس اصول محتوانویسی، به یک محتوای متنی قابل انتشار ویرایش کنید. این مسئله برعکس نیز امکان دارد. یعنی یک محتوای متنی را عیناً به پادکست یا ویدئو تبدیل کنید.
کانتنت پروداکشن Content Poroduction
زمانی که پیرامون یک مسئله و موضوعی چند منبع را مطالعه و سپس برداشت خود را به محتوای متنی تبدیل کنید. در این حالت تحقیق و پژوهش در خصوص مسئله و بهرهگیری از محتواهای تولید شده بسیار مهم است.
کانتنت کریشن Content Creation
در حقیقت موضوع آموزش محتوانویسی ماست. زمانی که خالق یک محتوا باشید. مثلاً برای محصول خودتان، محتوای متنی تولید کنید.
آشنایی با انواع محتوای متنی
کمی قبل به این مسئله اشاره شد که برای نوشتن یک محتوا باید هدف از تولید محتوا را در نظر گرفت. وقتی شما بدانید محتوایی که می نویسید با چه قصد و منظوری است، به راحتی میتوانید نوع محتوای خود را انتخاب کنید. اگرچه انواع متنوعی از محتوای متنی وجود دارد اما در این مقاله آموزش محتوانویسی به بیان مهمترینها و پر کاربردترینها پرداخته ام:
۱- محتوای مقایسه ای:
برای محتواهایی که به مقایسه بین دو چیز می پردازند. این نوع محتوا نویسی برای سایت بسیار پرکاربرد است. برای نوشتن اینگونه محتوا باید هر دو وسیله، موضوع، جنس و . . . که می خواهید مقایسه کنید را به صورت کامل بشناسید. در زمان نگارش محتوای مقایسه ای به تغییر اتفاقی سبک نوشتن توجه کنید. حواستان باشد مدل نوشتن شما تغییر نکند.
۲- محتوای متنی فهرست وار:
به اعتقاد من نام دیگر این سبک و نوع محتوانویسی می تواند “ترین ها” باشد. محتوای فهرستی در حقیقت به معرفی فهرست وار بخشهایی از یک موضوع، یک کالا و یا یک صنف می پردازد که در یک ویژگی مشترک هستند. این نوع محتوا بسیار جذاب و کاربر پسند است و همیشه مورد انتخاب و مد نظر کاربران فضای اینترنت و بلکه شبکه های اجتماعی قرار می گیرد.
۳- محتوای رپورتاژ آگهی :
این نوع محتوا در حقیقت به سفارش کارفرما نوشته میشود. شرکتی برای آنکه بتواند در خصوص موضوع و یا محصولی که ارائه می دهد در رسانه ها تبلیغ کند، از این نوع محتوا استفاده می کند. محتوای رپورتاژ آگهی نیاز به دقت فراوان دارد. ریزه کاری هایی که شاید در آموزش محتوا نویسی، فرصت بیانش نباشد.
۴- محتوای متنی تحلیلی-توصیفی:
یکی از مهمترین محتواهای متنی که در فضای وبسایت و شبکه های اجتماعی مورد استقبال قرار می گیرد محتوای تحلیلی است. در این نوع محتوا، شما باید به تحلیل و بررسی معرفی محصول یا خدمت بپردازید. مقالاتی که در وبسایت ها مشاهده می کنید، غالباً از این نوع محتوا هستند.
۵- محتوای خبری:
همانطور که از اسمش پیداست، هر نوع محتوایی که حالت خبری داشته باشد و به مخاطب خبری منتقل کند، محتوای خبری است. نوشتن محتوای خبری نیاز به حرفه و تخصص خبرنگاری دارد. شاید باورتان نشود اما تا به حال ندیده ام کسی دوره آموزش خبرنویسی بر مبنای سئو آماده کرده باشد. تقریبا تمام عزیزانی که در حال آموزش سئو هستند، به کار خبری واقف نیستند. اما من در حال تدوین این دوره هستم و بزودی در آکادمی قلم منتشر می شود. خلاصه اینکه محتوای خبری نیازمند مهارت خاص خودش است.
۶- محتوای راهنمای محصول (Guides):
راهنمای محصول در حقیقت محتوایی است که همراه با محصول به مشتری داده می شود تا بلافاصله پس از خرید آن را مطالعه کرده و با چند و چون استفاده صحیح از این محصول آشنا شود. این نوع محتوا می تواند حتی به عنوان مثال برای مجموعه ای که نوشیدنی های طبیعی با خواص درمانی تولید می کند نیز مناسب باشد. محتوایی که به بیان نحوه مصرف و خواص هر نوشیدنی اشاره کند و به صورت یک فایل PDF در اختیار مشتری قرارداده شود.
۷- محتوای آموزشی
این نوع محتوا نیز با استقبال بسیار خوب کاربران اینترنت مواجه است. مثل همین صفحه آموزش محتوانویسی که قرار است گام به گام آموزش تولید محتوای متنی برای سایت را بیان کند.
آموزش تولید محتوای متنی برای سایت
از اینکه با علاقه تمام بخش به بخش آموزش تولید محتوای متنی را مطالعه میکنید، خرسند و متشکرم. امیدوارم تا اینجا توانسته باشم با قلمی ساده و روان شما را با اصول اولیه محتوا نویسی آشنا کنم. بد نیست یادآوری کنم در این صفحه شما ابتدا با تولید محتوای متنی آشنا خواهید شد. پس از اینکه قلم شما برای نوشتن محتوا آماده شد، محتوانویسی برای سایت را بر اساس معیارهای سئو پیش خواهیم برد. پس صمیمانه از شما درخواست میکنم بدون شتابزدگی و گام به گام تا انتهای این مقاله همراه باشید.
انواع سبکهای محتوای متنی
یکی از مهمترین اقداماتی که یک محتوانویس باید انجام دهد، تعیین سبک نویسندگی است. اینکه نویسنده، یک مطلب را با چه لحن و سبکی برای مخاطب بازگو کند، ارتباط نزدیکی با آمار بازدید آن محتوا خواهد داشت. اگرچه سبک های فراوانی برای محتوا نویسی سایت وجود دارد، اما به عقیده من این موارد مهمترین ها هستند:
۱- سبک محتوا نویسی مینیمال
از جذاب ترین سبک های محتوانویسی در دوره کنونی، سبک مینیمال است. همانطور که از اسمش پیداست در این مدل نگارش محتوای متنی، سادگی، روانی کلام و قابل فهم بودن، بسیار ملموس است. از ویژگی های این سبک استفاده از عبارات و کلمات ساده و قابل فهم به جای جملات ثقیل و پیچیده است. در حال حاضر بسیاری از نوشته ها و محتواهای متنی وبسایت ها از این نوع سبک محتوا نویسی استفاده می کنند.
۲- سبک رسمی محتوا نویسی سایت
رایج ترین سبک محتوا نویسی در حال حاضر است. در این سبک خبری از عامیانه نویسی نخواهد بود. حوزه های رسمی برای نگارش محتوا از این سبک استفاده می کنند.
۳- محتوا نویسی برای سایت به سبک محاوره ای
یکی دیگر از سبک های متداول محتوا نویسی، سبک محاوره ای است. نوشتن در این سبک اگرچه به ظاهر کار ساده ای است، اما به نظر من از همه سبک های دیگر سخت تر است. چرا که شما باید از ابتدا تا انتهای محتوای خود، مدام به دنبال عدم تغییر لحن خود باشید. فصل ها، اشارات و … را باید مراقبت کنید. گاهی سبک محاوره و به اصطلاح محاوره نویسی دست و پای شما را می بندد.
۴- محتوانویسی به سبک کپی رایتینگ
یکی دیگر از سبک های بسیار محبوب امروزی، کپی رایتینگ است. نویسنده در این سبک تلاش می کند تا با استفاده از جملات جذاب و ترغیب کننده، خواننده و مخاطب را به مشتری تبدیل کند. در حقیقت سبک کپی رایتینگ برای تاثیر گذاری بر روی احساسات مخاطب استفاده می شود.
۵- دیگر سبک های محتوا نویسی سایت
سبک هایی مثل محتوای طنز، داستان سرایی و … نیز به نوعی در شرایط خاص و برای محتوای خاص استفاده می شود.
عوامل مهم و تأثیرگذار در انتخاب سبک محتوا نویسی
اولین و مهمترین عامل برای تعیین سبک نویسندگی و محتوا نویسی، سلیقه شماست. باید ببینید چه سبکی را می پسندید، چه نوع نوشته ای و قلمی حال شما را خوب می کند و در آن، به راحتی می نویسید؟ اما از این موضوع و مسئله هم غافل نشوید که قرار است شما برای مخاطبی بنویسید که شاید این سبک را دوست نداشته باشند. پس راهکار چیست؟! این تناقض را من می گویم اینگونه حل کنید:
برای شروع محتوا نویسی، سبک خودتان را در نظر گرفته و محتوا بنویسید. پس از آن می توانید از نظرات مخاطبین خود دریابید که آیا سبک شما را می پسندند یا خیر؟
سپس اقدام به تثبیت یا تعویض سبک نگارش محتوای متنی خود کنید.
دیگر علائم موثر بر انتخاب سبک محتوانویسی
از آنجا این مقاله به منظور اصول اولیه آموزش محتوا نویسی رایگان آماده شده است، در ادامه، دیگر علائم موثر بر انتخاب سبک محتوانویسی به اختصار بیان میشود:
- موضوع و مسئله
- مخاطب هدف
- عملکرد رقبا
- هدف محتوا
- حوزه فعالیت
- بستر انتشار
آموزش نوشتن محتوا با الگوبرداری!
حالا که دست به قلم شدید و حالتها، انواع و سبک های مختلف محتوای خود را انتخاب کردید، آیا برای نوشتن آماده اید؟ به عقیده من هنوز نه! کمی صبر کنید. تا اینجا، آموزش محتوا نویسی را به صورت تئوری پیش آمده اید. حالا قرار است اولین محتوای متنی خود را بنویسید، به نظر من بهتر است در ابتدا الگو برداری کنید. دقت کنید که الگوبرداری با کپی کردن محتوا، بسیار متفاوت است. هرگز متن و محتوایی را به صورت کامل کپی نکنید. اما میتوانید الگوبرداری از روی متنی که میخوانید، علاوه بر کسب تجربه از سایر محتوانویسان، بر غنای کار خودتان بیفزایید. ببینید نویسنده یک محتوا چگونه کلمات را به هم ربط داده و جمله سازی میکند؟
تقویت نوشتن بر مبنای الگوبرداری
همچنین می توانید برای تقویت نوشتن بر مبنای الگوبرداری، موارد زیر را انجام دهید:
- مقایسه شباهت ها و تفاوت های دو چیز (با ربط و بی ربط)
- استفاده از سبک یک محتوا در موضوعی متفاوت
- استفاده از ضرب المثل ها، جملات قصار و ناب، تک جمله ای های ترند و مطرح
- توجه به سناریو، آغاز و جمع بندی محتواهای مختلف
- بررسی تیتر و عناوین مختلف مقالات، مجلات، کتب و . . .
آموزش محتوا نویسی در سایت و خلق محتوای شگفت انگیز
در ابتدای این مقاله بیان شد که شما به منظور آماده شدن برای تولید محتوای متنی، تا میتوانید بنویسید. حتی اگر کاربردی نداشته و قرار باشد شما آن را دور بیندازید! اما حالا که با اصول اولیه محتوانویسی آشنا شدید و سبک ها را یاد گرفتید، باید هدفمند بنویسید. پس اولین عامل در موثرنویسی، هدفمند نوشتن است. بنابراین در ادامهی این بخش از آموزش محتوا نویسی رایگان، به نکاتی خواهم پرداخت که شما را برای نویسندگی محتوای سایت آماده کند.
چگونه هدفمند بنویسیم؟
هدف شما از محتوا نویسی این است که کاربر و مخاطب، نکات تازهای پیرامون موضوعی که در جست و جو آن است را فرا بگیرد. بتواند با مقاله شما ارتباط برقرار کند، آن را بپذیرد و البته باب میل مخاطب باشد. اگر این سه ویژگی را داشته باشد، شما توانسته اید هدفمند بنویسید. پس برای هدفمند نوشتن محتوا باید به سه ویژگی تازگی، جذابیت و متناسب بودن با سلیقه مخاطب توجه کرد. اگر میگویید این موارد را چگونه در هنگام نوشتن لحاظ کنیم، باید در یک جمله بگویم: ” خود را در جایگاه مخاطب قرار دهید و محتوای متنی خود را بخوانید.” اگر این موارد را در آن یافتید، تبریک میگویم، شما موفق به تولید محتوای متنی هدفمند شدهاید.
استفاده از کلمات جدید در محتوا نویسی
یکی دیگر از اقداماتی که باید برای موثر نوشتن انجام داد، استفاده از کلمات جدید است. کلمات جدید به مخاطب هیجان می دهد. اساسا مخاطب با دیدن واژگان جدید اما واضح و روشن، شگفت زده میشود. بنابراین از همین امروز دفترچه ای برای ثبت کلمات جدید داشته باشید. آن ها را یادداشت کنید و بعد در نگارش محتوا از آنها استفاده کنید. تا یادم نرفته این را هم اضافه کنم که استفاده از کلمات جدید می تواند به جذب مخاطب کمک کند.
ساده نویسی، عامل موثر در جذب مخاطب!
ساده نویسی یکی دیگر از روش های خلق محتوای تاثیرگذار است. هرچه پیچیدگی های قلم شما کمتر باشد، مخاطب بیشتر آن را درک می کند؛ عمیق می شود و محتوای متنی شما را می پسندد. پس تا می توانید روی ساده نویسی خود کار کنید. ساده نویسی به ویژه زمانی به کار می رود که شما از کانتنت جنریشن استفاده می کنید و قرار است محتوایی را کپی کنید. حالا اگر این محتوا پیچیده و در هم ریخته باشد، شما با استفاده از تکنیک ساده نویسی به راحتی آن را روان، سلیس و قابل درک می کنید. این می شود خلق محتوای موثر! جذاب نیست؟
نقش داستان سرایی در تولید محتوای متنی
داستان سرایی یک عامل مهم دیگر در خلق محتوای موثر و یا تاثیرگذار است. سعی کنید حرفتان را با خلق یک داستان به مخاطب بگویید. ذهن انسان ها برای یادگیری نیازمند چنین فضایی است. وقتی یک محتوا از داستان ارزشمند برخوردار باشد، بسیار بیشتر در ذهن مخاطب می نشیند. از طرفی مخاطب عموماً دوست دارد به محتوای شما اعتماد کند. پس بیان داستانی تجربه شما از موضوعی که صحبت می کنید، می تواند به مخاطب جهت بدهد؛ ایجاد اعتماد کند و تاثیرگذار باشد. شاید یکی از مهمترین بخشهای آموزش محتوا نویسی همین داستان سرایی است.
عنوان، مهمترین عامل جذب مخاطب
بگذارید خیلی راحت بگویم: “لطفا به هیچ وجه قدرت عنوان را دست کم نگیرید!” تیتر و عنوان جذاب شاید مهمترین عامل تاثیرگذار بر مخاطب و تبدیل آن به مشتری است. تیتر اولین چیزی است که مخاطب از محتوای شما می بیند. در این حالت مخاطب تصمیم می گیرد که آیا از آن بگذرد و یا اینکه محتوای شما را برای خواندن انتخاب کند. بد نیست شما بدانید برای اینکه بتوانید تیترهای جذابی داشته باشید، باید تیترهای جذابی خوانده باشید. پس، از خواندن تیتر و عناوین جذاب غافل نشوید. الگو بگیرید و بنویسید تا قلم شما عادت کند.
عنوان نویسی در آموزش تولید محتوا سایت
یکی از مهمترین مباحث و کلیدی ترین نکات محتوا نویسی بر مبنای سئو یا در کل نگارش هر نوع محتوایی، عنوان نویسی است. در حقیقت همانطور که پیش تر به آن اشاره شد، عنوان کلید ورود و قلاب جذب مخاطب برای محتوای مکتوب است. بنابراین در این بخش از آموزش محتوا نویسی سایت با نحوه نوشتن عنوان یک مقاله آشنا خواهیم شد.
چگونه عنوانی جذاب بنویسیم؟
از آنجا که شما در این دوره قرار است محتوانویسی را آموزش ببینید که بتوانید از آن کسب درآمد کنید، پس باید بتوانید با تیترهای مناسب و صحیح، مخاطب را متقاعد به خرید یا انجام کاری کنید. برای نوشتن عنوان جذاب در محتوا، باید ذهن مخاطب را به روشهای مختلفی که در ادامه خواهم گفت، درگیر کنید. یادتان باشد، شما قرار است با فراگرفتن این آموزش ها، مقالاتی بنویسید که به جذب مخاطب و افزایش ورودی سایت شما یا کارفرمای شما منجر شود. بنابراین هرگز از تیترهایی استفاده نکنید که تنها برای جذب مخاطب و کلیک روی آن باشد. چون با این کار اعتماد مخاطب را از دست خواهید داد و البته بعد از آن، اعتماد گوگل را. پس تا می توانید خوب، صادقانه و مرتبط با موضوع محتوایتان تیتر بزنید.
سبک های مختلف عنوان نویسی
حالا که در آموزش محتوا نویسی اهمیت عنوان در جذب مخاطب را فرا گرفتید، لازم است که با سبک های عنوان نویسی آشنا شوید. بنابراین در ادامه به صورت تیتر وار با انواع سبک های عنوان نویسی آشنا خواهید شد.
- القا حس ترس
- القا حس آرامش
- رسیدن به آرزو و تحقق رویا
- همدل شدن با مخاطب
- کنجکاوانه و راز آلود
- زمان دار و محدود کننده
- سهل بینی و ساده بینی کار
۹ نکته حیاتی در عنوان نویسی
پس از بیان سبک و سیاق های مختلف برای نوشتن یک عنوان موثر و هدفمند، آموزش تولید محتوا سایت را با مرور مهمترین نکات لازم برای نوشتن یک عنوان ادامه می دهم. به شما تضمین می دهم که رعایت این نکات و مواردی که در بالا به آن اشاره شد، میتواند در افزایش ترافیک وبسایت شما بسیار موثر باشد.
۱- عنوان با چاشنی صمیمیت
سعی کنید از کلمات قابل فهم برای طیف وسیعی از مردم و افراد جامعه در عنوان استفاده کنید. اکنون زمان استفاده از کلمات قصار، ناب و سنگین ادبیات کهن پارسی در عنوان نیست. هرچه عنوان شما صمیمی تر باشد، مخاطب بیشتری خواهید داشت.
۲- شفاف و عاری از ابهام
زمانی را به یاد دارم که نوشتن عنوان مبهم، بسیار رایج بود. تصور میشد مخاطب را به سوی متن میکشاند. اگرچه در سبک هایی که پیش از این درس صحبت کرده ام، لایه هایی از این مسئله دیده میشود؛ اما واقعیت این است که دیگر دوره این مدل عناوین تمام شده است! شما باید شفاف و به اصطلاح رک و پوست کنده در عنوان به مخاطب بگویید که قرار است چه محتوایی را بخواند.
۳- توجه به جذابیت عنوان
جذابیت در محتوای عنوان می تواند بسیار مفید باشد. هرچه عنوان شما جذاب تر باشد، مخاطب بیشتری طبیعتاً جذب محتوای مقاله شما خواهند شد. پس سعی کنید به عنوان مقاله خود جذابیت ببخشید.
۴- نداشتن غلط املایی
نکتهای ساده اما بسیار مهم است. به هیچ وجه در نوشتن عنوان برای مقاله غلط املایی نداشته باشید. این بر ذهن مخاطب بسیار اثر بدی میگذارد. در حقیقت مقاله شما در نزد مخاطب کم اعتبار خواهد شد.
۵- استفاده از کلمات با بار مثبت
یکی از اصول عنوان نویسی برای مقاله آن است که از کلمات با بار مثبت بیشتر استفاده کنید. عناوین نوشته شده با کلمات دارای بار منفی حس یاس، ناامیدی و سردی به مخاطب می دهد. کلمات منفی را زمانی در عنوان به کار ببرید که می خواهید مخاطب را از انجام کاری منع کنید.
۶- استفاده از “ترین ها” در عنوان نویسی
استفاده از “ترینها” در عنوان بسیار عالی است. ترینها عموماً به مخاطب حس دریافت اطلاعات تحقیق شده می دهد. تجربه و تحقیق نشان میدهد این تکنیک و راهکار مورد استقبال مخاطبان قرار میگیرد.
۷- عدد نویسی در عنوان محتوای متنی
عدد نویسی در عنوان یک محتوا بسیار مهم و مخاطب پسند است. عنوانی که در برگیرنده اعداد مختلف (تعداد، درصد و …) باشد، مخاطب بیشتری را جذب میکند. در حقیقت تیتر و عناوین دارای عدد و رقم، دقت و تا حدودی صحت در مقاله را تایید می کند.
۸- استفاده از کلمات قدرت در محتوا نویسی برای سایت
در بخش نحوه نوشتن عناون مناسب برای مقاله از آموزش محتوا نویسی، این نکته را به عنوان هدیه، از من به یادگار داشته باشید. استفاده از کلمات قدرت مثل (فوق العاده، حرفه ای، کامل)، حس بهتربودن محتوای شما نسبت به دیگر محتوای موجود در آن زمینه را به مخاطب القا می کند.
۹- بیان کردن مزیت در عنوان نویسی برای سایت
در نگارش عنوان بهتر است از مزیت های موجود در متن مقاله نیز استفاده کنیم. به عنوان مثال برای فروش یک پیراهن مردانه می توان اینگونه نوشت: “این پیراهن شما را متفاوت می کند!”. این عنوان همینطور که میبینید هم حس کنجکاوی دارد و هم از مزایای محصول در آن بیان شده است.
اصول نگارش مقدمه در آموزش محتوا نویسی رایگان
اصول مقدمه نویسی یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید به خوبی آموزش ببینید و از آن به درستی استفاده کنید. نوشتن مقدمه شاید در برخی اوقات از عنوان نویسی نیز مهم تر باشد. توجه کنید که مقدمه به دلیل اینکه در ابتدای مقاله و محتوای شما قرار می گیرد، میتواند نقش موثری در جذب مخاطب و ترغیب آن به مطالعه ادامه محتوای تولید شده داشته باشد. بنابراین در این بخش از مقاله آموزش محتوا نویسی به این موضوع خواهم پرداخت.
یک مقدمه خوب چه ویژگی هایی دارد؟
قبل از هر چیز می خواهم شما را به صورت کلی با ویژگی های یک مقدمه خوب بیشتر آشنا کنم. این کار باعث میشود، مباحث آموزش مقدمه نویسی برای سایت را بهتر درک کنید. به طور کلی وقتی قرار است برای یک مقاله، مقدمه بنویسید، باید به موارد زیر توجه کنید:
- جذاب باشد و جلب توجه کند
- مخاطب را قانع کند که خواندن ادامه مطلب میتواند برایش مفید باشد
- با پاسخ های اولیه، ابهامات مخاطب را حل کند
- مسیر محتوا را نشان دهد (دقیقا بیان کند که قرار است در این محتوا به چه موضوعاتی پرداخته شود)
- احساسات مخاطب را بر انگیزد تا او به ادامه محتوا هدایت شود
چگونه مقدمه ای جذاب بنویسیم؟
حالا که با ویژگی های یک مقدمه جذاب و البته تاثیرگذار بر روی مخاطب آشنا شدید، باید اقدام به نوشتن محتوا کنید. رعایت موارد زیر یقیناً در جذابیت و تاثیرگذاری بیشتر محتوای مقدمه شما کمک می کند.
- سعی کنید با ارائه آمار و موارد هیجان انگیز در مقدمه، ذهن مخاطب را درگیر محتوای متنی خود کنید.
- با پرسش های خاص از مخاطب، نشان دهید که با ابهامات او کاملا آگاه هستید.
- گاهی مقدمه را با نوشتن یک نقل قول یا همان Quete از یک فرد مشهور در آن زمینه آغاز کنید.
- مقدمه را با بیان یک داستان(البته متناسب با موضوع مقاله) شروع کنید.
۳ نکته ضروری برای مقدمه نویسی
به شما که همچنان پیگیرانه و با اشتیاق تا این بخش از آموزش محتوا نویسی همراهی کرده اید، خسته نباشید می گویم! پس از پشت سر گذاشتن اصول مقدمه نویسی، قصد دارم در این قسمت، شما را به ۳ نکته مهم و ضروری برای نگارش یک مقدمه آشنا کنم. رعایت این نکات در زمان تولید محتوای متنی برای سایت میتواند نتایج مثبتی برای شما به ارمغان آورد.
طول یک مقدمه
در مقدمه نویسی نه زیاد طولانی بنویسید و نه خیلی مختصر. مثلا مقدمه را در یک پاراگراف ۱۰۰ الی ۱۵۰ کلمه ای جمع کنید. این برای یک محتوای هزار الی ۲ هزار کلمه ای مفید است.
وزن و ارزش مقدمه!
اگر مقدمه ای که تهیه کرده اید، ارزش و وزن مناسب برای مخاطب نداشته باشد، بدون شک مخاطب شما، رغبتی برای خواندن ادامه محتوا نخواهد داشت؛ حتی اگر در ادامه، شما برای مخاطب کامل باشید و سنگ تمام بگذارید!
زمان نوشتن مقدمه
یادتان باشد که هرگز مقدمه را در ابتدای محتوانویسی برای سایت، ننویسید. مقدمه برعکس ماهیتش که در ابتدای مقاله قرار دارد، باید در انتهای کار تولید محتوای متنی نوشته شود. چرا که محتوانویس اشراف کامل به تمام زوایای موضوع را پیدا میکند.
اصول بدنه نویسی برای تولید محتوای متنی
بدنه متن یکی از مهمترین بخش های محتوای متنی است که باید برای نگارش آن دقت فراوانی به خرج داد. بدنه حاوی مهمترین نکات و پیام های موضوع مقاله است که برای دستیابی مخاطب نوشته شده است. در بخش مقدمه نویسی عنوان کردیم که مخاطب از طریق مقدمه قوی و جذاب علاقمند به خواندن ادامه مطلب می شود. اما نباید فراموش کرد که برای نگهداشت مخاطب تا انتهای یک مقاله، بدنه اصلی یک محتوا نیز باید با دقت فراوان نوشته شود. در ادامه به بیان مهمترین ویژگی های بدنه اصلی محتوا می پردازم.
نکات مهم برای نگارش بدنه مقاله و محتوای متنی
سناریو داشته باشید
قبل از نگارش بدنه اصلی محتوا یک شمایل کلی از موضوع آماده کنید. بر مبنای این شمایل، یک سناریو بنویسید. حال که سناریوی بدنه اصلی محتوا را در اختیار دارید، می توانید بدون وجود به هم ریختگی و تداخل، اقدام به نگارش متن کنید.
پاراگراف بندی کنید
برای راحتی مخاطب و همچنین نظم وشکل دهی به بدنه اصلی محتوا از هدینگ یا به قول ما خبری ها میان تیتر استفاده کنید. هدینگ ها به مخاطب نشان می دهند که در این بخش قرار است چه چیزی را مطالعه کنند. تا می توانید برای انتخاب عناوین هدینگ ها وسواس داشته باشید. از طرفی سعی نکنید با قرار دادن هدینگ های فراوان مخاطب را خسته کنید.
از نمودار و عکس استفاده کنید
یکی دیگر از ویژگی های یک بدنه خوب، داشتن محتوای تصویری متناسب با موضوع مقاله است. نمودارها و آمارهای مقایسه ای نیز بسیار کاربر پسند است. چرا که عموماً ما همه به دنبال کسب اطلاعات آماری در خصوص مسائل و موضوعات مختلف هستیم. در آموزش محتوانویسی استفاده از عکس، نمودار و جدول در محتوای متنی توصیه می شود.
خلاصه و البته واضح بنویسید
تمام تلاشتان این باشد که در نوشتن بدنه اصلی محتوا، هرگز مبهم ننویسید. وضوح در متن شما مخاطب را ترغیب به خواندن و حس گرفتن از قلم شما خواهدکرد. هرچقدر می توانید ساده و روان بنویسید. از بیان حاشیه و طول و تفسیر بی جهت به شدت بپرهیزید. این کار باعث می شود تا از افراطی نوشتن فاصله بگیرید و به عنوان یک مرجع با داشتن محتوایی مختصر و مفید در ذهن مخاطب خود باقی بمانید.
جمله و پاراگراف کوتاه بنویسید
استفاده از جملات طولانی مخاطب را خسته می کند. اینکه یک مخاطب باید سه خط را بخواند تا به فعل جمله برسد، او را از خواندن ادامه چنین محتوایی پشیمان می کند. جملات خود را در حداکثر ۱۵ الی ۲۰ کلمه جمع کنید. پاراگراف های بدنه اصلی محتوای شما نباید بیش از ۶ الی ۷ جمله شود.
از لینک سازی در بدنه محتوا فراموش نکنید!
محتوای بدنه اصلی شما عموماً مملو از مواردی خواهد بود که شاید بیانش در این موضوعی که قرار است بنویسید، نگنجد. بنابراین بهترین راه برای اینکه محتوای شما اضافات نداشته باشد، این است که از لینک سازی استفاده کنید. به محتواهای دیگر وبسایت خود یا وبسایت هایی که اعتبار خوبی دارند، لینک بدهید. در مجموع ارجاع دادن یا همان لینک سازی علاوه براینکه سبب نگه داشت مخاطب در فضای وبسایت شما می شود، از لحاظ رتبه و امتیازات سئویی گوگل نیز حائز اهمیت فراوان است. اصول لینک سازی در مسئله محتوانویسی بر مبنای سئو بسیار مهم است. از آنجا که در این صفحه صرفا به آموزش محتوا نویسی می پردازیم، فرصتی برای بیان این اصول نیست.
یادآوری:
همانطور که در ابتدای این مقاله اشاره کردهام، تمام تلاش من در این مقاله این است که شما را با چند و چون نوشتن محتوا آشنا کنم. به عبارت ساده تر اینکه: شما را دست به قلم کنم. وقتی بتوانید خوب بنویسید و محتوا نویسی برای سایت و یا هر بستر دیگری را فرا بگیرید، با رعایت چند تکنیک، میتوانید محتوای سئو شده تولید کنید. برای این منظور میتوانید مقاله آموزش تولید محتوای سئو شده را مطالعه کنید.
قواعد نگارشی را رعایت کنید
یکی دیگر از اصول نگارش بدنه اصلی محتوا، توجه به رعایت دستور زبان و قواعد نگارشی است. استفاده صحیح از افعال برای پرهیز از فعل های تکراری در یک پاراگراف و استفاده صحیح، درست و بجا از علائم نگارشی از اصول نگارش محتوا است.
هرگز کپی نکنید!
یکی دیگر از اصول نگارش بدنه اصلی محتوا، پرهیز از کپی کاری است. کپی علاوه بر کاهش کیفیت متن، مانع از افزایش رتبه سایت می شود. چرا که خط قرمز گوگل محتوای کپی است.
لحن خود را تا پایان حفظ کنید
اصولی ترین نکته در نگارش بدنه محتوا، حفظ لحن و سبک از ابتدا تا پایان یک محتواست. سعی کنید به هیچ وجه لحن شما در طول نگارش محتوا تغییر نکند. سبک شما نیز هم.
آموزش رایگان تولید محتوانی متنی برای سایت
قبل از بیان نکات مهم و ضروری در خصوص جمع بندی نویسی، بیایید با هم به طور خلاصه نکاتی که تاکنون در آموزش محتوا نویسی فرا گرفتهاید را با هم مرور کنیم. شما در ابتدا اهمیت تولید محتوای متنی را درک کردید. سپس یاد گرفتید، چگونه نوشتن محتوا را شروع کنید؟ با انواع سبک های نوشتن محتوا آشنا شدید و پس از فرا گرفتن حالت های مختلف محتوا، به فراگیری عنوان نویسی پرداختید. با اصول مقدمه و بدنه نویسی آشنا شدید و اکنون در این بخش از آموزش تولید محتوای متنی برای سایت اصول جمع بندی یا همان نتیجه گیری نویسی را می آموزید.
اصول نتیجه گیری (پایان بندی) نویسی
از آنجا که پایان و نتیجه گیری یک محتوا، در حقیقت جمع بندی کل موضوع است، از اهمیت بالایی برخوردار است. شما در مقدمه با تکنیک های جذب مخاطب از جمله طرح سوال در ذهن مخاطب، وعده پاسخ به سوال در ادامه مطلب را می دهید. سپس در بدنه اصلی محتوا به تفصیل به بیان و تبیین راهکار پیشنهادی خود از زوایای مختلف می پردازید. بخش جمع بندی است که نتیجه این مطلب را مشخص و به مخاطب القا می کند. در حقیقت نتیجه گیری بخش پایانی کار برای تاثیرگذاری نهایی بر روی مخاطب است. با این اوصاف می توان اهمیت پایان بندی (نتیجه گیری) را به شرح زیر دانست:
چرا جمع بندی مهم است؟
- در جمع بندی می توان مخاطب را به پاسخ نهایی از مطالب ارائه شده رساند و یا مشتری را به خرید کالا یا خدمات یا محصول دعوت و ترغیب کرد.
- پایان خوب می تواند منجر به تحریک مخاطب برای شرکت در نظرسنجی و گذاشتن کامنت کند.( یک کار مهم برای پویایی سایت)
- نتیجه گیری، جمع بندی و پایان بندی خوب مخاطب را ترغیب به اشتراک گذاری محتوا با دیگران خواهد کرد.
- کال تو اکشن یا همان CTA که در خصوص سئوی سایت بسیار مهم است، می تواند در بخش نتیجه گیری بسیار نمود داشته باشد. یک جمع بندی خوب و اصولی مخاطب را ترغیب به CTA خواهد کرد.
برای نوشتن پایان یک محتوای متنی چه کنیم؟
همانند مقدمه نویسی که تکنیک هایی داشت، برای نوشتن پایان و جمع بندی نیازمند استفاده از تکنیک های رایج هستید. البته اگر خلاقیت نیز چاشنی قلم شما در زمان نگارش جمع بندی شود، می تواند اثری جدید و بی تکرار خلق کند. همان چیزی که موتور جست و جوی گوگل علاقه شدیدی به آن دارد. استفاده از تجارب دیگران در این زمینه راهگشا است. مطالعه کنید، جمع بندی های مختلف متناسب با حوزه فعالیت خود را بخوانید. به وبسایت های رقبای خود سری بزنید و ببینید چگونه محتوای خود را جمع بندی می کنند؟ همه این ها برای نگارش یک جمع بندی ایده ال عالی است. در ادامه به بیان برخی تکنیک های مناسب و کاربردی برای نوشتن یک پایان بندی خوب می پردازیم:
۱- مرور نکات و مطالب ارائه شده
متداول ترین روش نتیجه گیری نویسی همین تکنیک است. اگرچه در عین سادگی و سطحی بودن، تاثیر بسیار بالایی خواهد داشت، اما بد نیست بدانید که در بین کاربران و مخاطبین نیز محبوبیت فراوانی دارد. بسیاری از من و شما در زمان مطالعه یک مقاله، در پایان به دنبال مرور مجدد موارد مهم این مقاله هستیم به ویژه اگر محتوایی طولانی را سپری کرده باشیم. کافی است برای مخاطب کم حوصله امروز که علاقه ای به خواندن مطالب طولانی ندارد، در جمع بندی، یک لیست فهرست وار از مهمترین بخش ها قرار دهید. اگر کمی هنر و خلاقیت هم به آن اضافه کنید، می توانید مخاطب را به عقب برگردانده و مجبور به خواندن مجدد بخش های مختلف مقاله کنید.
۲- دعوت به تعامل با طرح سوال
اگرچه پایان بندی جای پرسیدن سوال از مخاطب نیست، اما شما می توانید با طرح سوالاتی، مخاطب را به مشارکت در ایجاد تعامل ترغیب کنید. شما می توانید با ایجاد تعاملاتی همچون کامنت گذاری، ارسال فرم، مطالعه لینک های مرتبط، تماس با همکاران و …، یک جمع بندی مناسب خلق کنید. در این حالت شما یکی از بهترین روش های نگارش جمع بندی را انجام داده اید.
۳-ارائه راهکار (پیشنهاد راهکار)
تکنیک کاربردی و بسیار مرسوم در پایان بندی مقالات، همین ارائه راهکار است. شاید از خود بپرسید که ما در بدنه محتوا، به ارائه مفصل راهکار پرداخته ایم. تکرار این پیشنهاد در جمع بندی شاید از حوصله مخاطب خارج باشد. اما در حقیقت این تکنیک بیان گر این مسئله است که قرار نیست در جمع بندی مجدداً به بیان تکرار راهکارهای عنوان شده بپردازیم. ما در جمع بندی از طریق این روش اختصاراً راهکارهای بیان شده را مقایسه و بهترین راه را پیشنهاد خواهیم داد. چیزی که مخاطب از بخش جمع بندی انتظار دارد.
۴-جمع بندی مختصر و مفید:
ویژه زمانی است که شما کاملاً در مقدمه و بدنه، توضیحات لازم را ارائه کرده اید. به ویژه زمانی که مطلب شما طولانی باشد. در این صورت باید جمع بندی را کوتاه و مختصر بنویسیدو از زیاده گویی و تکرار بپرهیزید.
نقش پایان بندی در آموزش محتوانویسی
پایان بندی بخش مهم دیگر یک محتوای خوب است. نوشتن این بخش می تواند چالش برانگیز باشد. چرا که بدون یک پایان خوب مطلب و مقاله شما ناقص خواهد بود. پس بر اساس مواردی که گفته شد عمل کنید و نتیجه گیری مناسبی را خلق کنید.
جمع بندی
به شما خسته نباشید و البته تبریک میگویم. ثمره ۲۰ سال دانش، تجربه و مهارت را خط به خط، مفید اما مختصر همراه من بودید. تلاش کردم تا در آموزش محتوا نویسی رایگان، همه آنچه برای نویسنده محتوا شدن لازم است را بیان کنم. به شما این اطمینان را میدهم که رعایت نکات مطرح شده در این مقاله، شما را از مطالعه هر منبع دیگری بی نیاز میکند. همانطور که در بالا به آن اشاره شد، سایت محتوا نویسی فراوانی، نیازمند حضور نویسندگانی است که بتوانند به خوبی قلم بزنند. پس حتی اگر کسب و کارتان هنوز شروع نشده، می توانید با آن ها برای کسب درآمد از محتوا نویسی همکاری کنید. یکی از این وبسایت ها که خدمات محتوانیسی ارائه می دهد، وبسایت آقای قلم است. راستی آیا نکتهای هست که از قلم افتاده باشد؟ شما در همین جا بنویسید.
دیدگاهتان را بنویسید